Nastavenie
Ružová voda známa svojou unikátnou chuťou je používaná hlavne pri príležitostiach, keď chceme dosiahnuť chuť sladkých indických dezertov.
Korenie bobkový list je vhodný do polievok, k dusenému mäsu, rybám, do zeleninových pokrmov pod.
Muškátový oriešok sa používa do mnohých sladkých i slaných pokrmov.
Použitie cesnaku je všestranné, navyše má pozitívne účinky predovšetkým pre obranyschopnosť organizmu a trávenie.
Chilli prášok pôvodom z Indie získaný z najlepších červených papričiek.
Čierne korenie má aromatickú dráždivú a pikantnú chuť. Toto korenie tiež napomáha pri detoxikácii organizmu.
Korenie čierne - pôvodom z Indie, má aromatickú dráždivú a pikantnú chuť.
Aromatické korenie pôvodom z Indonézie typické pre ázijskú, indickú a východnej kuchyni. Korenie klinčeky možno použiť vcelku alebo podrvený.
Lepkavé korenie vyrobené z divokých granátových jabĺk, ktoré rastú v južných Himalájach. Jedlu dodá trpkú ovocnú chuť. Vhodné do zeleninových, strukovinových aj mäsitých pokrmov.
Horčičné semienko, drobné čierne guličky, je ostré korenie štipľavej chuti. Je možné ho použiť celé alebo ľahko drvené.
Toto korenie je vyrobené zo sušených nezrelých plodov manga. Jeho chuť je ovocná sladko-kyslá a výrazne trpká.
Kardamon sa tradične používa do sladkých indických dezertov, perníkov a koláčov. Je vynikajúci i do ovocných kompótov, marinád, vín a likérov.
Nachádzate sa na strane 1 z 2.