Nastavenie
Toto korenie je vyrobené zo sušených nezrelých plodov manga. Jeho chuť je ovocná sladko-kyslá a výrazne trpká.
Kardamon sa tradične používa do sladkých indických dezertov, perníkov a koláčov. Je vynikajúci i do ovocných kompótov, marinád, vín a likérov.
Zmes korenia v Indii nazývaná ako Masala, používa sa do mäsových aj zeleninových karí, do polievok aj omáčok.
Používa sa do mäsových aj zeleninových karí , smotanových polievok a omáčok, do polievok, strukovín, ryže, mletého mäsa, na kura, králika, ryby atď. Toto kari je vytvorené tak, aby si ho mohli vychutnať aj tí, ktorí preferujú pálivejšie chute.
Garam masala je úžasná aromatická zmes korenia z Indie, je výborná na mleté mäso, musaku, karbonátky, na domáce paštétu, sekanú pod.
Ružová voda známa svojou unikátnou chuťou je používaná hlavne pri príležitostiach, keď chceme dosiahnuť chuť sladkých indických dezertov.
Rímska rasca celá sa používa predovšetkým v indickej a mexickej kuchyni. Má ostrú, horkú chuť a veľmi prenikavú vôňu.
Feniklové semienko je korenie sladkej chuti pripomínajúce sladké drievko a aníz, má sviežu chuť a veľmi dobre pôsobí na tráviacu sústavu.
Tandoori Masala je jemne pikantná aromatická zmes hodiaca sa predovšetkým na marinovanie zatiaľ tepelne nespracovaného mäsa.