Novinka

Altevita BAMBUCKÉ MASLO 500g

  • Vypredané
Kategória: Bambucké maslo
Položka bola vypredaná...
 

Nerafinované bambucké maslo obsahuje prírodné antioxidanty, vitamíny A, D, E, F, fytosteroly a  mastné kyseliny.

Okamžite vyhladzuje a vyživuje poškodené vlasy a podporuje ich rast.

Vyživuje a hydratuje pokožku, podporuje tvorbu kolagénu a obnovuje elasticitu pleti.

  • balenie – 500g

 

Možnosti použitia bambuckého masla:

 

  • suchá šupinatá pokožka a vlasy

  • popáleniny spôsobené slnkom

  • akné

  • vrásky

  • červená a podráždená pokožka po holení

  • popraskaná koža

  • ochrana pred mrazom a vetrom

  • strie, pooperačné jazvy

  • drobné ranky a odreniny

  • alergie, atopické ekzémy a dermatitída

  • artritída

 

 

Bambucké maslo je lisované za studena, je pôvodom z GHANY (fair trade, kvalita A+).

 

Maslo má trvanlivosť 2 roky.

 

Upozornenie o skladovanie: Výrobok skladujte pri teplote 5 - 23°C, mimo vplyvu priameho slnečného svetla alebo priameho zdroja tepla. Zmena konzistencie v dôsledku vyššej teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku.

 

Zloženie bambuckého masla

 

Bambucké maslo je zložené z nasledujúcich mastných kyselín:[5]

 

 

Zastúpenie jednotlivých mastných kyselín sa líši podľa územia, z ktorého sa konkrétne maslo získava. Okrem mastných kyselín obsahuje bambucké maslo aj vitamíny A a Efenoly, ktoré majú antioxidačné účinky.

 

Rafinované vs. nerafinované bambucké maslo

 

Nerafinované bambucké maslo jednoducho znamená, že sa extrahuje a je pripravené bez použitia chemických alebo konzervačných látok. Inými slovami to znamená, že sa vyrába rovnakým spôsobom ako to Afričania robili po celé stáročia. Len nerafinované bambucké maslo udržiava všetky svoje prírodné liečivé vlastnosti. Rafinované bambucké maslo je zvyčajne extrahované hexánom alebo inými ropnými rozpúšťadlami, tiež do neho môžu byť pridané niektoré antioxidanty alebo konzervačné látky. Bohužiaľ, liečivé vlastnosti bambuckého masla sa týmto procesom výrazne znižujú.

Rozdiel medzi nerafinovaným a rafinovaným bambuckým maslom je vo vôni a tiež farbe. Nerafinované bambucké maslo má svoju typickú orechovú vôňu a je béžovej farby. Rafinované bambucké maslo je  chemicky upravené tak, že sa odstráni jeho prírodná vôňa aj farba a ponechá si len malú časť svojich prírodných liečivých vlastností. Konečným výsledok je biele maslo bez vône, ktoré môže byť esteticky príťažlivé, chýbajú mu však skutočné hydratačné, liečivé a nutričné vlastnosti skutočného tradičného bambuckého masla.

Ďalším významný termínom je stupeň bambuckého masla:

 

A – surové alebo nerafinované, extrahované vodou (sú v ňom najviac zachované prírodné vitamíny, najmňa vitamín A a E, ktoré sa v iných triedach vyskytujú v oveľa menšom množstve)

 

B – rafinované bambucké maslo

 

C – vysoko rafinované, extrahované rozpúšťadlami

 

D - najnižší nekontaminový stupeň

 

E – bambucké maslo s nečistotami (kontaminantmi)

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: