BIO zázvor 800g

  • (>5 ks) Skladom
Kategória: GASTRO - veľké balenia
 

Zázvor (lat. ďumbier lekársky) sa vyznačuje mnohými blahodarnými účinkami na zdravie človeka. Pochádza z Ázie, do Európy sa dostal ešte v 9. storočí.

Hlavnými účinnými látkami zázvoru sú silice a pikantná látka gingerol, ktorá má podobné chemické zloženie ako kapsaicín, aktívna štipľavá látka v paprike. Má schopnosť rozširovať cievy a zlepšiť prekrvenie periférnych častí tela – rúk a nôh. Patrí totiž k potravinám , ktoré dokážu produkovať v tele teplo a prehriať tak celý organizmus. Zrýchli metabolizmus až o 20%. Okrem týchto látok zázvor obsahuje aj éterické oleje, látky s antibiotickým účinkom, vitamíny B9, C a E, z minerálnych látok horčík, draslík, vápnik, selén, fosfor, železo a zinok.

 

Najznámejším účinkom zázvoru je asi jej antiseptický a antibakteriálny účinok, keďže účinne tlmí množenie baktérií a vírusov. Je nenahraditeľným pomocníkom v prevencii aj liečbe respiračných ochorení, nádchy a chrípky.

 

Zázvor stimuluje chuť do jedla, podporuje tráviace procesy počnúc zvýšenou tvorbou tráviacich štiav a urýchľuje metabolizmus živín z prijatej potravy. Zabraňuje aj nadmernej tvorbe plynov a tlmí črevné kŕče. Patrí k  najúčinnejším spaľovačom tukov.

 

Jeho účinky ocenia aj ľudia trpiaci srdcovo- cievnymi ochoreniami, keďže zázvor zníži cholesterol, tlmí zrážanlivosť krvi, spôsobuje aj zníženie krvného tlaku. Potvrdili sa aj jeho pozitívne účinky pri bolestiach hlavy, ktoré dokáže účinne tlmiť.

 

Avšak, aj pri jeho použití musíme byť obozretní. Odborníci z nej odporúčajú konzumovať maximálne 4 g denne, pri vyšších dávkach sa môžu vyskytnúť žalúdočné problémy a hnačky, nevoľnosť, točenie hlavy aj búšenie srdca. Tehotné ženy by sa mali konzumácii zázvoru vyvarovať.

 

Zloženie: BIO Zázvor mletý (Zingiber officinale)

 

Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1300 kJ/311 kcal,

Soľ: <0,1 g 

Bielkoviny: 7,4 g

Sacharidy: 60,0 g, z toho cukry: 55,4 g,

Tuk: 3,3 g, toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g,

 

Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

 

Skladujte v suchu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: