Altevita BIO Triphala 60g
Popis
Detoxikácia – Regenerácia
Triphala je najznámejšia a najúčinnejšia kombinácia na vnútorné prečistenie a tiež regeneráciu či obnovu organizmu. V Indii je užívanie Triphaly hlboko zakorenené a miestni obyvatelia ju užívajú kvôli jej účinkom pravidelne. V krajine sa o nej hovorí, že sa stará o vnútorné orgány ako matka o deti.
Triphala doslovne znamená „tri ovocia“. Je zložená z troch bylín:
Amalaki (Phyllanthus emblica)
Bahera alebo Bibhitaki (Terminalia belerica)
Haritaki (Terminalia chebula)
Účinky Triphaly:
- je ideálnym ajurvédskym prostriedkom na očistu čriev. Očistou sa zvyšuje vstrebávanie živín.
- je jedným z najsilnejších prípravkov na očistu a harmonizáciu celého tela. Upravuje metabolizmus pečene, prečisťuje organizmus pričom ide o pozvoľnú a jemnú detoxikáciu (postupne odstraňuje odumreté bunky, tkanivo a toxíny, ktoré sa v organizme hromadia). Triphala napomáha pri odstraňovaní toxínov z organizmu (vysoká hladina kyseliny močovej, vysoký cholesterol a pod.)
- viaže ťažké kovy a vylučuje ich z tela von
- zvyšuje apetít a zlepšuje proces trávenia
- podporuje činnosť tráviaceho, obehového, močového a dýchacieho ústrojenstva - pôsobí regeneračne na všetky orgány a navodzuje rovnováhu v organizme
- pomáha pri zvyšovaní odbúravania tukov a teda podporuje chudnutie
- zvyšuje počet krvných buniek
- je vhodná pri kožných ochoreniach (prečistením krvi súvisí aj lepšia kvalita pokožky)
- doporučuje sa pri častom cestovaní, zmenách a nepravidelnostiach v životospráve
Zloženie: Phyllanthus emblica, Terminalia belerica, Terminalia chebula (prášok)
Dávkovanie: 2 čajové lyžičky po jedle ideálne večer pred spaním. Zapiť teplou vodou alebo mliekom. Triphalu je vhodné užívať najmenej 3 mesiace (minimálna doba účinku detoxikácie), pretože byliny účinkujú postupne.
Výživové údaje na 100g:
- Energetická hodnota 1198 kJ/ 287 kcal
- Tuk 0,7g z toho nas.mastné kyseliny 0,2g
- Sacharidy 46g z toho cukry 10,3g
- Bielkoviny 3,9g
- Soľ <0,1g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.