Altevita BIO ryžový nápoj 400g
Popis
Z hľadiska vitamínov a minerálov má ryžový nápoj široké zastúpenie ako napríklad vitamíny skupiny B a D. Okrem toho obsahuje aj mangán, vápnik, fosfor a selénu. Kombinácia všetkých týchto látok zaručuje viacero pozitívnych účinkov na organizmus. Vedecké štúdie preukázali, že ryžový nápoj prináša najmä nasledovné zdravotné benefity.
Posilnenie imunitného systému
Ryžový nápoj obsahuje viacero účinných antioxidantov, ktoré podporujú odolnosť imunitného systému. Pomáhajú zabraňovať oxidačnému stresu buniek, ktorý vedie k zápalom a mnohým ochoreniam. Taktiež urýchľujú hojenie zápalov, ktoré sú vyvolané negatívnymi vplyvmi z okolia alebo alergiami. Telo sa vďaka nim dokáže ľahšie vysporiadať s náporom vírusov a baktérií. Získava tak lepšiu odolnosť voči virózam a prenosným ochoreniam.
Podpora zdravej pokožky a prevencia pred spálením
Okrem toho, že ryžový nápoj obsahuje antioxidanty, jeho súčasťou je aj kyselina 4-aminobenzoová. To, čo na prvý pohľad vyzerá ako hrozivá chémia, má v skutočnosti významný prínos pre zdravie ľudskej pokožky. Totižto, prispieva k odolnosti voči spáleniu slnečným žiarením. Naviac, pomáha eliminovať rôzne kožné nedokonalosti – škvrny a pehy. Účinné antioxidanty z ryžového mlieka zas urýchľujú liečbu zápalov, vďaka čomu sa dokáže koža rýchlejšie zotaviť z rôznych poranení.
Hoci ryžový nápoj je primárne určený na konzumáciu, viete ho aplikovať aj na povrch pokožky. Vhodné je predovšetkým pre ľudí s kožou citlivou na spálenie. Aplikovať ho môžete rovnako ako klasické opaľovacie mlieko, pričom na pokožke vytvorí film odrážajúci slnečné lúče. Jednotlivé látky z ryžového mlieka sa vpijú do kože a dodajú jej tak potrebné vitamíny a minerály, ktoré taktiež podporia odolnosť voči spáleniu.
Zníženie hladiny cholesterolu
Klasické kravské mlieko obsahuje cholesterol, ktorého zvýšená hladina v krvi je príčinou mnohých zdravotných problémov, najmä kardiovaskulárneho charakteru. Ryžový nápoj cholesterol neobsahuje, pomáha tak redukovať jeho denný príjem. Na zvýšenú hladinu cholesterolu v krvi trpí veľká časť populácie, pričom mnohí ľudia o tomto probléme ani nevedia. Cholesterol sa ukladá na stenách ciev, čím postupne obmedzuje prietok krvi. Do jednotlivých telových buniek sa nedostáva dostatok krvi s kyslíkom a živinami, v dôsledku čoho prestávajú stopercentne plniť svoju funkciu. Zvýšená hladina cholesterolu spôsobuje aj nárast krvného tlaku.
Ak na hladinu cholesterolu v krvi nemyslíte a neustále konzumujete jedlá a nápoje s jeho vysokým obsahom, môže dôjsť až k úplnému upchatiu ciev a rapídnemu zvýšeniu rizika infarktu.
Zlepšenie odolnosti kostí
Ryžový nápoj obsahuje vitamín D, vápnik, železo a horčík, teda prvky dôležité pre správny vývoj kostí. Vďaka nim sa kosti stávajú pevnejšími a odolnejšími voči mechanickému namáhaniu. Prijímanie týchto prvkov je dôležité najmä pre ľudí, ktorí pravidelne športujú, prípadne vykonávajú manuálnu prácu. V takom prípade je celá oporná sústava nadmerne zaťažovaná a je potrebné poriadne ju vyživiť.
Priaznivý vplyv na tráviaci trakt
Keďže ryžový nápoj neobsahuje laktózu, nezaťažuje zažívací trakt tak ako klasické kravské mlieko. No nielen to. Vďaka obsahu prospešných vitamínov a minerálov podporuje produkciu tráviacich štiav a prispieva k udržaniu zdravej črevnej mikroflóry. Je tak vhodné aj pre ľudí, ktorí trpia rôznymi druhmi zažívacích problémov.
Spomalenie starnutia a dodanie energie
Hoci na prvý pohľad to možno vyzerá neuveriteľne, ryžový nápoj dokáže skutočne prispieť k spomaleniu starnutia buniek. Ako je to možné? Pomerne jednoducho. Obsahuje inozitol – látku, ktorá podporuje rast a zdravý vývoj nových buniek. Prejaviť sa to môže napríklad na bunkách kože, a to tak, že pokožka bude pružnejšia a už na prvý pohľad zdravšia.
Vysoký obsah vitamínov a minerálov, plus určité percento cukru, pocítite na prílive pozitívnej energie. Ryžový nápoj dokáže zlepšiť náladu a mierne nakopnúť organizmus. Vy sa tak budete cítiť zdravo a vitálne.
Ako konzumovať ryžovÝ NÁPOJ?
Ryžový nápoj môžete konzumovať úplne rovnako ako klasické, kravské mlieko. Ak chcete, viete ho vypiť v jeho čistej podobe. Avšak, môžete ho využiť aj na prípravu iných nápojov. Napríklad, kávy, ktorej dodá krémový charakter a výnimočnú chuť. Často sa pridáva aj do zmesi na výrobu zmrzliny, prípadne do chutných a zdravých ryžových pudingov. Možnosti sú neobmedzené, je tak už len na vás, ako ho využijete vy. Jedno je však isté. Okrem toho, že vás poteší svojou príjemnou chuťou, naviac vaše telo zaplaví množstvom zdraviu prospešných látok. Tak neváhajte a vyskúšajte ho aj vy!
ZLOŽENIE
NUTRIZ MOL Ryžový nápoj* Ryža siata (ryžový sirup, ryžový škrob, ryžová múka).
*Organic z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje | na 100g | 1 porcia 10g |
Energetická hodnota | 1612 kJ / 379 Kcal | 161 kJ / 38 Kcal |
Tuky | 0g | 0g |
z toho nas.mast.kys. | 0g | 0g |
Sacharidy | 94g | 9,4g |
z toho cukry | 19g | 1,9g |
Bielkoviny | 0,8g | 0,08g |
Soľ | 0,1g | 0,01g |
Vláknina | 0g | 0g |
PRÍPRAVA
10g (2 čajové lyžičky) BIO ryžového nápoja rozmiešajte v 100ml vody a používajte ako zdravú alternatívu mlieka. Môžete použiť aj do obľúbenej kaše, musli alebo nápojov.
SKLADOVANIE
Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladujte v suchu pri teplote do 25 C. Skladujte mimo dosah detí. Výrobca neručí za škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.