Altevita BIO Mladá pšenica prášok 90g

  • 1 z 2

Vitamíny – minerály – aminokyseliny - Energia a detoxikácia - Anti aging - Imunitný systém - Diétna vláknina

 

  • (>5 ks) Skladom
Kategória: Zelené potraviny
 

Ľudia konzumujú pšenicu viac ako 5000 rokov, už od čias egyptských faraónov. Je známa svojimi detoxikačnými a čistiacimi vlastnosťami. Obsahuje chlorofyl, esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty, enzýmy a minerálne látky, ktoré dodávajú do organizmu energiu. Naša pšenica je ekologicky vypestovaná a starostlivo vysušená, pričom sa zachovávajú všetky jej živiny. Aj keď pochádza z pšeničnej rastliny, je bezlepková.

Prínosy mladej pšenice:

·         Pomáha posilňovať imunitný systém

·         Patrí medzi alkalické potraviny, ktoré pomáhajú vyrovnávať pH krvi

·         Pomáha zvyšovať hemoglobín (červené krvinky) v krvi a je tak vysoko účinná napr. pri anémii

·         Je veľmi účinným doplnkom výživy pri znižovaní hmotnosti

·         Pomáha pri kožných ochoreniach (akné, popáleniny), zlepšuje tón pokožky

·         Pomáha pri detoxikácii krvi, odstraňuje zápach z úst a potu

·         Pomáha zlepšovať reprodukčné zdravie mužov i žien

·         Zvyšuje energiu a vitalitu organizmu

·         Pomáha pri poruchách, ktoré súvisia s krvou, trávením, tiež pri cukrovke, rakovine, zápche, vredoch, artritíde a pod.

·         Diétna vláknina pomáha regulovať hladinu cukru a hladinu cholesterolu v krvi.

 

Pravidelná konzumácia mladej pšenice pomáha pri odstraňovaní škodlivých toxínov z tela. Toxíny sa nahromadia v našom tele vďaka mnohým faktorom, ktoré súvisia s našim súčasným životným štýlom (ťažké kovy, pesticídy, chemické zvyšky v ovocí a zelenine, prídavné látky v potravinách, farbivá a iné zdroje znečistenia). Všetky tieto faktory prispievajú k zvýšeniu voľných radikálov nášho organizmu a spôsobujú tak chronické degeneratívne ochorenia. Naše telo teda potrebuje pravidelný servis a čistenie.

 

Molekulárna štruktúra chlorofylu v pšeničnej tráve je podobná molekulám v ľudskej krvi, preto sa aj nazýva ako „zelená krv“ a pomáha zvyšovať a zlepšovať kvalitu krvi zvyšovaním hemoglobínu a dodávaniu prospešných látok do organizmu.

Výskum a rakovina

Výskum popredných vedcov ukázal, že prítomnosť chlorofylu v pšeničnej tráve znižuje negatívne účinky ožarovania. Preto sa odporúča pacientom s rakovinou počas chemoterapie a rádioterapie. U pacientov s rakovinou sa zvyčajne podávajú vysoké dávky antibiotík a chemoterapie, ktoré spôsobujú škodlivé vedľajšie účinky, ako je pocit pálenia v tele, zápcha, nízka energia, vypadávanie vlasov a pod. Chlorofyl a prospešné látky prítomné v pšeničnej tráve sú významnými živinami, ktoré pomáhajú pacientom s nádorovým ochorením (nahromadené toxíny počas liečby, zvyšovanie produkcie nových buniek. Preto je významným doplnkom výživy a pacienti sa tak vďaka jej účinkom lepšie zotavujú.

Odporúčané dávkovanie:

3 g (1 čajovú lyžičku) primiešame do vody, džúsu, smoothie alebo iného jedla. Doporučuje sa konzumovať počas jedla alebo po jedle.

Krajina pôvodu: EU

Nevhodné pre deti do 3 rokov. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

 

Výživové údaje na 100g:

  • Energetická hodnota: 1185kJ/284kcal
  • Tuk: 3,5g z toho nas.mast.kys: 0,7g
  • Bielkoviny: 24,00g
  • Sacharidy: 20,3g z toho cukry 8,4g
  • Vláknina: 37,8g
  • Soľ: 0,1g

 

 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: